GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL: KADIN SANATÇILARIN TİYATRO SAHNESİNE ÇIKMASININ ENGELLENMESİ REZİLLİKTİR
30.03.2018

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: “KADIN TİYATRO SANATÇILARININ TİYATRO SAHNESİNE ÇIKMASININ ENGELLENMESİ REZİLLİKTİR. DAHA BÜYÜK REZİLLİK BU KARANLIK ZİHNİYETE SAHİP BİRİNİN MECLİS BAŞKANLIĞI YAPMASIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,  “Meclis Sohbetleri” etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasını eleştirerek, “TBMM Başkanı ve AKP zihniyeti kadına düşmandır, eşitliğe düşmandır. Bunlar kör ve karanlık bir zihniyetle ülkeyi yönetmek istemektedirler” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Basın Açıklaması şöyle:

“20. Yüzyılda dünyada kadınlara temel haklarını vererek örnek olan bir meclisten 21. Yüzyılda kadınlara tahammül edemeyen bir zihniyete geçiş kahredici olsa da bu karanlık tablo mutlaka aşılacaktır. Ülkemizdeki bütün kadınlar bilmeli ve görmelidir ki AKP iktidarda kaldığı sürece kadınlar en temel haklarını kaybedecekler. Kadının yaşam hakkına sahip çıkmayan bir partinin, kadınların diğer haklarına sahip çıkması beklenmemelidir. AKP döneminde kadına yönelik şiddet % 1400 artarken ve her gün kadınlar öldürülürken sadece seyreden bir zihniyet elbette ki kadını sosyal, siyasal ve kamusal yaşamdan çekmeye çabalamaktadır. AKP’nin Meclis Başkanının meselesi sadece kadınların sahnede olması değildir. Bu zihniyet kadınların her alandan çekilmesini, kadınların eve hapsedilmesini istemekte ve bunun için çalışmaktadır. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki AKP kadınlara, kadınların haklarına, eşitliğe, özgürlüğe düşmandır. Kadın tiyatro sanatçılarının tiyatro sahnesine çıkmasının engellenmesi rezilliktir. Daha büyük rezillik bu karanlık zihniyete sahip birinin meclis başkanlığı yapmasıdır. O yüzden TBMM başkanına istifa et çağrısı yapmanın bir anlamı yoktur. Zaten istifa erdemine sahip biri olsa bu tavrı ortaya koymazdı. Bu nedenle bizim çağrımız kadınlaradır. Gelin hep birlikte kadın düşmanı, hak, hukuk, adalet düşmanı bu iktidardan kurtulalım, demokratik, özgür ve eşit bir yaşamı birlikte kuralım.”